Ciklus koncerata “Nagrađeni sviraju” 15. – 18.05. 2012.

Povodom završetka Muzičkog Festivala Mladih Crne Gore koji se ove godine održao od 07. do 11.05.2012. u Podgorici i Kolašinu,  Umjetnička škola za muziku i balet “Vasa Pavić” organizovala je i ove godine ciklus koncerata pod nazivom “Nagrađeni sviraju” u koncertnoj sali Muzičke škole. U toku četiri dana 70  nagrađenih učenika predstavilo se izvođenjem po  jedne kompozicije iz takmičarskog programa.

Od ukupnog broja nagrađenih učenika naše škole na Muzičkom Festivalu mladih Crne Gore (70), četiri učenika su osvojila Specijalnu nagradu, 23 učenika su osvojili Zlatne lire, 27 učenika, Srebrne lire i 16 učenika, Bronzane lire. Ukupno 13 učenika  iz naše škole je dobilo titulu Laureata takmičenja (najveći broj poena u kategoriji). Ti učenici su se predstavili na koncertu pod nazivom “Laureati sviraju”održanom u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” 17.05.2012.  u okviru programa za mlade “Mladi i muzika”.

Na ovim koncertima pored nagrađenih na Muzičkom Festivalu mladih Crne Gore predstavili su se i učenici naše škole koji su nagrađeni na Međunarodnim takmičenjima: “Petar Konjović” (Beograd), “Lazar Jovanović” (Beograd), Akordeon art (Sarajevo), “Bruna Špiler” (Herceg Novi), i Takmičenju solo pjevača “Petar Ilić” u Aranđelovcu. Na ovim takmičenjima naši učenici su osvojili ukupno 8 nagrada od kojih su dvije Specijalne, tri I nagrade, jedna II nagrada, dvije III nagrade.

Reference: