Direktor škole

Tijana Ilić 

Tijana Ilić (1986, Cetinje) nakon završene osnovne muzičke škole na Cetinju, završava srednju muzičku školu „Vasa Pavić“ u klasi prof. Predraga Jankovića. Dobitnica je diplome „Luča“. Studije harmonike završila je na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi profesora Jankovića, sa prosječnom ocjenom 10. Postdiplomske magistarske studije završava u klasi istog profesora, takođe sa najvišom ocjenom. Prva je žena magistar harmonike u Crnoj Gori. Prijestonica Cetinje dodjeljuje joj studentsku nagradu 13. novembar za izuzetne uspjehe postignute tokom studija.

Kao solista i kamerni izvođač, dobitnica je više prvih i specijalnih nagrada na republičkim (2004, 2007, 2008, 2009) i međunarodnim takmičenjima (Pula 2007, Lazarevac 2008). Trio harmonika, u čijem je sastavu nastupala, laureat je međunarodnih takmičenja: Dani harmonike, Smederevo (2011), Italia award, Pineto (2011), 37. Međunarodni susreti harmonikaša, Pula (dobitnici pehara grada Pule kao najbolji kamerni sastav na takmičenju u svim kategorijama, 2012).

Nastupala je na međunarodnim muzičkim festivalima Harmonika fest (Crna Gora), Nei Suoni dei Luoghi (Italija), Carniarmonie (Italija), Tivat World Music Festival, na koncertima u organizaciji muzičke fondacije Santa Cecilia, Muzičkog centra Crne Gore. Kao solista, nastupala je sa gudačkim orkestrom Muzičke akademije, kao i sa orkestrom poznatog sirijskog kompozitora Iyad Rimawi-a na koncertu održanom u UAE. Učestvovala je u izvođenju Brehtove „Opere za tri groša“. Aktivan je izvođač na koncertima, kao solista ili član kamernih sastava.

U okviru reforme obrazovanja, učestovovala je u izradi novih predmetnih programa za harmoniku, za osnovnu i srednju muzičku školu. Učenici iz njene klase laureati su na republičkim i mnogim međunarodnim takmičenjima. Do sada su osvojili preko 70 Prvih nagrada.

Tijana Ilić član je žirija na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Član je stručnog i organizacionog odbora Međunarodnog festivala “Harmonika fest” (Crna Gora) od 2014. do danas.

U maju 2022. dobija zvanje nastavnik-savjetnik.