Dana 04.06.2021. godine u amfiteatru SSŠ “Sergije Stanić” održana je radionica na temu “Prevencija i borba protiv nasilja i govora mržnje na internetu” koju su sprovele psihološkinja iz SSŠ “Sergije Stanić” Marina Bućković, pedagoškinja iz Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” Marjana Popović i pedagoškinja iz SMŠ “Golubovci” Magdalena Nikolić. Radionici su prisustvovali učenici iz ove tri škole.

Radionica je počela međusobnim upoznavanjem učenika tri škole. Nakon toga uslijedila je prezentacija teme a zatim su se nizale aktivnosti radionice. Učenici su pokazali veliko interesovanje za učešće u aktivnostima, podsticani su da iznesu svoje mišljenje i stav prema aktuelnoj temi. Radionica je bila interaktivna, propraćena velikim zadovoljstvom učenika, a završena je izvođenjem muzičkih kompozicija učenika naše škole. 

Cilj radionice je bio da osvijesti učenike o značaju prevencije i borbe protiv nasilja i govora mržnje na internetu, kao i jačanje međusobne vršnjačke podrške i tolerancije.