Nedavno je naša škola je potpisala sporazum sa Savezom slijepih Crne Gore o međusobnoj saradnji i učešću učenika u projektima orkestra Saveza slijepih.

U okviru projekta „Učešće OSI u kulturnom životu zajednice“ učenici naše škole nastupili su zajedno sa orkestrom Saveza slijepih na koncertu održanom u koncertnoj sali naše škole, dana 16.06.2021. godine sa početkom u 13h. Naizmenično s vokalnim solistima i uz pratnju orkestra Saveza slijepih nastupili su i naši učenici Elena Kaljević na harfi, Damir Vreva i Hristina Merdović na harmonici, Anja Petričić na gitari i Vasja Radović na flauti. 

Među vokalnim solistima koji su nastupili s orkestrom Saveza slijepih bila je i naša učenica, maturantkinja Nikolina Arapović

Koncert je bio veoma zanimljiv. Učesnici koncerta iz reda Udruženja Saveza slijepih su interpretirali narodne pjesme i popularnu muziku dok su učenici naše škole svirali klasičnu muziku.  

Na kraju koncerta obratila se Anđela Dragović, predstavnica Saveza slijepih iskazavši riječi zahvalnosti na ostvarenoj saradnji i prilici da sviraju u muzičkoj školi. U ime škole obratila se Mira Popović, v.d.direktora. Ona je istakla da je koncert pružio priliku mladima iz Udruženja slijepih i učenicima škole se da se međusobno upoznaju i  iskazala želju da se u narednom periodu saradnja nastavi zajedničkim projektima.