Naši učenici osnovne i srednje škole, od petka borave na Cetinju, gdje su se pridružili ostalim talentovanim učenicima iz Crne Gore kako bi pripremili koncert Dječjeg simfonijskog orkestra.

Ovi mladi muzičari imaju privilegiju da 3 dana rade sa vrhunskim dirigentom, gospodinom Markom Korovićem. Njegovo iskustvo, stručnost i inspiracija neizmjerno su dragocjeni za naše učenike. Rad sa maestrom Korovićem, predstavlja ne samo priliku za muzički rast, već i za lični razvoj. Iskustva poput ovog ostavljaju trajni trag u njihovim životima.

Naši učenici stvaraju i posebne veze međusobno. Oni su okruženi istomišljenicima, drugim mladim muzičarima koji dijele istu strast i ljubav prema muzici. Njihova međusobna podrška, saradnja i zajednički rad čine ovo iskustvo još vrijednijim. Oni su inspiracija jedni drugima, pružajući podršku i motivaciju kako bi svaki pojedinac postigao svoj najbolji potencijal.

Iščekujući večerašnji koncert, moramo se zahvaliti gospodinu Koroviću na njegovom strpljenju, stručnosti i inspiraciji. I naravno, hvala našim talentovanim učenicima, na njihovoj posvećenosti i predanosti.

Vladin dom, Cetinje, 2. jul 2023.

RTCG 2, utorak 4. jul u 21h