Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na koncert Dječjeg simfonijskog orkestra koji će se održati u nedjelju, 2. jula, u 20:00 časova, na Ljetnjoj pozornici na Cetinju. Čast nam je što nam je za ovu posebnu priliku podršku pružio gdin Mark Korović, eminentni dirigent koji nastupa na svjetski poznatim muzičkim pozornicama.

Dječiji simfonijski orkestar okuplja učenike i učenice osnovnih i srednjh muzičkih škola iz Crne Gore.

Uz podršku svojih nastavnika i muzičara Muzičkog centra Crne Gore, naši mladi muzičari promovisaće univerzalne vrijednosti, kao i pravo djece i mladih na pristup kulturi I izražavanje kroz umjetnost. Otud ViVum: vrijednosti i vrline u muzici, kao naziv ove važne i lijepe inicijative muzičkih škola u Crnoj Gori.

Koncert se organizuje u okviru Programa za razvoj socijalnih i emocionalnih kompetencija djece i mladih, kao i univerzalnih vrijednosti kao što su empatija, integritet, tolerancija, zahvalnost i timski rad. Program sprovodi Zavod za školstvo Crne Gore, uz podršku UNICEF-a.

Koncert Dječijeg simfonijskog orkestra podržali su: Ministarstvo prosvjete, Zavod za školstvo, Muzički centar Crne Gore, Prijestonica Cetinje i UNICEF.