Izvršni direktor Udruženja za zaštitu prava muzičara Crne Gore (PAM) Vasilije Raičević i član Igor Đurović, uručili su danas donaciju muzičkih instrumenata područnoj jedinici u Danilovgradu, violinu i violu.

Zahvaljujemo se profesorima i učenicima na toplom gostoprimstvu. Organizacija za zaštitu prava autora muzike u Crnoj Gori ima dobru saradnju sa opštinom Danilovgrad i lokalnom Turističkom organizacijom, te je ova saradnja rezultirala pomenutom donacijom, kazao je Raičević i istakao da će i u narednom periodu pružati podršku ovoj školi i pomoći u stvaranju što boljih uslova za rad i učenje.

PAM Crne Gore dio prihoda, u skladu sa zakonom i opštim aktima organizacije, usmjerava na afirmaciju domaćeg muzičkog stvaralaštva i podršku muzičkim školama, učenicima i studentima na usavršavanju muzičkog obrazovanja. S obzirom da veliki broj djece pohađa ovu školu, vjerujemo da će jednog dana postati ugledni muzički autori po čemu je ovaj kraj poznat.

Profesorica klavira Suzana Vukosavljević je, zahvaljući na donaciji, kazala da je škola od danas bogatija za jednu violinu i violu zahvaljujući samoinicijativi ljudi iz PAM-a.

Donacijom od strane PAM-a unaprijediće se nastava, samim tim što će djeca koja nijesu bila u mogućnosti da kupe instrument, sada imati na čemu da vježbaju i usavršavaju muzičko znanje. Promocija naše škole nam je veoma važna i nadamo se još većem interesovanju novih talenata za upis, istakla je Vukosavljević.

U čast donacije za goste je održan mini koncert u kojem su učestvovali: Zlata Krutikova, klavir, II razred, Sara Lazarević, klavir, IV razred, Sara Velimirović, violina, III razred, Mia Iković, gitara, III razred I Filip Iković, harmonika, II razred.