Zimska škola flaute

U periodu od 04. do 08. februara u ogranizaciji UŠMB ,,Vasa Pavić“, a na inicijativu nastavnika sa odsjeka Flauta, održala se tradicionalna Zimka škola flaute. 

Zimska škola flaute realizovana je u vodi seminara za učenike osnovne i srednje muzičke škole. Seminar je vodio profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Ljubiša Jovanović. 

Pored učenika naše škole, seminar su pohađali i učenici ostalih muzičkih škola iz Crne Gore.

Na ovaj način, osim pružanja podrške našim učenicima, škola ,,Vasa Pavić“ nesebično otvara vrata i učenicima i nastavnicima svih muzičkih škola, koji imaju isti cilj-napredovanje i usavršavanje.

Ljubiša Jovanović je diplomirao i magistrirao u Beogradu u klasi profesora Miodraga Azanjca. Usavršavao se u klasi profesora Chiristian-a Larde-a u Parizu i Aurele Nicolet-a u Bazelu. Nosilac je „Diplome Superieur de Concertiste“ na L’Ecole Normal Superieur de Musique de Paris 1983. Svirao je na svim značajnim festivalima u bivsoj Jugoslaviji, kao i u Francuskoj, Švajcarskoj, Kini, Italiji, Austriji, Nemačkoj, Rusiji, Rumuniji, Velikoj Britaniji, Alžiru, Finskoj, Danskoj, Ukrajini, Južnoj Africi, Norveškoj, Argentini. Ljubiša Jovanović je dobitnik najprestižnijih nagrada i društvenih priznanja. Vodio je majstorske kurseve u širom svijeta.
Najveći flautisti današnjice, Aurele Nicolet, Irena Grafenauer, Emmanuel Pahud, Michel Debost, Christian Larde, Silvia Careddu, sarađivali su i nastupali sa Ljubišom Jovanovićem. Njegovi snimci nalaze se na više od 50 CD izdanja. Ljubiša Jovanović je 25 godina radio kao solo flautista Beogradske opere i baleta, Simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije i Beogradske filharmonije. Redovni je profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu (od 1993.godine). Od 2002 do 2009. godine je bio prodekan za umjetničko – naučni rad na FMU.
Od 2015. godine je umjetnički direktor uglednog medjunarodnog takmičenja „Anton Eberst“ u Novom Sadu.