Serata della musica italiana

Tradicionalno Veče italijanske muzike u organizaciji Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ održaće se u subotu, 22. februara na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

Neke od najljepših italijanskih kancona, koje su planetarno poznate, izvešće učenici i nastavnici osnovne i srednje škole. Gosti koncerta biće učenici Škole za muzičke talente „Andre Navara“. Počasna gošća je već poznati sopran Tamara Rađenović, za koju s ponosom ističemo da je bivši učenik naše škole.

Glas mladog soprana Tamare Rađenović  zadivio je opersku legendu madam MontserratCaballe. Tamara je tada imala samo 19 godina. Čuvena diva joj je predvidjela  veliku karijeru lirskog soprana i dala joj priliku da pjeva na njenim Gala koncertima u Španiji.  Radila je  sa mladom umjetnicom do kraja svog života i prenijela joj mnogo emocija i ljubavi za ovu divnu profesiju.

24- godišnja umjetnica živi i radi u Londonu, odakle gradi svoju svjetsku karijeru. Prije dvije godine je diplomirala solo pjevanje na prestižnoj muzičkoj akademiji RoyalCollege od Music u Londonu,gdje je nagrađena i stipendijom za master studije. Ona je jedini student solo pjevanja sa prostora bivše Jugoslavije, koja je primljena na ovaj koledž od njegovog osnivanja 1882. godine.

Tamara je završila dvije srednje muzičke škole: „Vasa Pavić“ u Podgorici i Konzervatorij za glazbu i balet u Ljubljani.

Do sada je nastupila u 13 zemalja svijeta, između ostalih u Španiji, Italiji, SjedinjenimAmeričkimdržavama,  Austriji , Njemačkoj, Engleskoj.

  1. je imala debi u njujorškom CarnegieHall-u. Zbog velikog interesovanja solo koncert u CarnegieHall-u je ponovila u novembru 2019.

Tamara je imala svoj operski debi  u Italji u okviru Mediteranskog opera festivala u operi La Boheme sa  glavnom  ulogom Mimi pod dirigentskom palicom Leonarda Katalanota.

Nastupala je u Briten Teatru u  Londonu u ulogama Anne u operi Merry Wives of Windsor, grofice u operi Figarova ženidba, Helene u operi San letnje noćiiRomilde  (opera Serse).

Ovom prilikom se zahvaljujemo Ambasadi Republike Italije na podršci.

Besplatne ulaznice mogu se podići na biletarnici CNP-a u petak, 21. februara.

Vrijeme koncerta: 20 časova.