Završni koncert povodom jubileja 70 godina škole “Susret generacija”

05.06.2017. KIC “Budo Tomović” u 20 sati

JU Umjetnička škola za muziku i balet “Vasa Pavić” priređuje završni koncert pod nazivom “Susret generacija” u ponedeljak, 05. juna 2017. u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović u 20h.

Program koncerta sačinjavaju poznata djela klasične muzike: V.Mocart: Uvertira za operu “Titus”; F.Šubert: Simfonija br. 5, B-dur (D. 485);F.Šopen: Koncert za klavir i orkestar br. 1 op. 11, e-moll.

Simfoniski orkestar koji će izvoditi ova djela, formiran je specijalno za ovu priliku a čine ga sadašnji i nekadašnji učenici i nastavnici škole „Vasa Pavić”.

Solistkinja na klaviru je Vladana Perović, nekada čudo od djeteta, koja je nakon ubrzanog učenja završila srednju muzičku školu “Vasa Pavić” sa 16 godina a zatim nastavila školovanje na Konzervatorijumu “Santa Cecilia” u Rimu gdje je završila osnovne studije klavira. Trenutno pohađa postdiplomske studije na istom konzervatorijumu u klasi Rikarda Marinija.

Vladana Perovic

Dirigent orkestra je Julio Marić koji pripada trećoj generaciji učenika upisanih u srednju muzičku školu, koja je u to vrijeme djelovala pod nazivom “Njegoš”. U istoj školi kasnije nastavlja i svoj pedagoški rad, a profesionalni vrhunac ostvaruje na Muzičkoj akademiji u Sarajevu kao dugogodišnji redovni profesor na Odsijeku za kompoziciju i dirigovanje. Uz to ima zavidnu karijeru kao dirigent i do danas je imao preko 510 koncerata ozbiljne muzike u zemlji i inostranstvu. Njegov kompozitorski opus ozbiljne i zabavne muzike broji preko 580 djela. Dobitnik je brojnih nagrada za svoj umjetnički i pedagoški rad.

Julio Maric 3

Koncertom „Susret generacija” škola obilježava 70-tu godišnjicu škole i organizovanog muzičkog školstva u Crnoj Gori.

Julio Marić

Vladana Perović

Program koncerta Susret generacija