XLIV Muzički Festival mladih Crne Gore

25-28.04.2017.

korica

Četrdesetčetvrti po redu Muzički festival mladih Crne Gore održaće se od 25. do 28. aprila u Podgorici, u organizaciji Zajednice muzičkih škola Crne Gore. Izvršni organizator i domaćin Festivala je Umjetnička škola za muziku i balet “Vasa Pavić”.

Muzički Festival mladih Crne Gore je takmičarskog karaktera. Ove godine se odvija u disiplinama prvog bijenalnog ciklusa. To su: klavir, flauta, oboa, klarinet, saksofon, truba, horna, trombon, solo pjevanje, kamerni sastavi standardnog i nestandardnog tipa, od trija do noneta i orkestar.

Na takmičenju je prijavljeno blizu 500 učenika muzičkih škola Crne Gore. Takmičare će ocjenjivati po disciplinama i kategorijama, ukupno 44 člana žirija.

XLIV Muzički festival mladih Crne Gore će se održavati na više lokacija u Podgorici: sale Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić”, objekat “Banja” i KIC “Budo Tomović”.

Svečano otvaranje Festivala biće u utorak, 25. aprila u koncertnoj sali Muzičke škole u 20 sati.

Festival su pomogli: Ministarstvo prosvjete Crne Gore, Ministarstvo Kulture Crne Gore, Opština Podgorica, KIC “Budo Tomović”, DOO “Radna soba”.

U prilogu je raspored XLIV Muzičkog festivala mladih Crne Gore.
RASPORED FESTIVALA