“Viva Verdi” u Kulturnom centru Tivat 06.04.2014.

U nedelju, 06.04.2014. godine vokalno-instrumentalni ansambl Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” gostovao je s projektom “Viva Verdi” u Kulturnom centru  Tivat.
Projekat “Viva Verdi” je prvi put izveden na manifestaciji Decembarska umjetnička scena” 26. 12.2013.  povodom 200 godina rođenja Đuzepea Verdija. Ovaj projekat je realizovan u saradnji sa muzičkom školom Tivat, čiji su učenici i nastavnici svirali u duvačkoj sekciji (pikolo flauta, dva klarineta, četiri horne, dvije trube, jedan trombon i jedna tuba) i udaraljkama (veliki bubanj, čekić i nakovanj, i činele).
Na programu su izvedene uvertira opere “Travijata”,  “Brindizi” iz iste opere, arija Oskara “Saper vorreste” iz opere “Bal pod maskama”, arija “Pacce, pacce, mio dio” i “La vergine degli angeli” iz opere “Moć sudbine” kao i najpoznatiji horovi iz opera “Nabuko” (Hor Jevreja), “Trubadur” (Hor Cigana) i “Aida” (Trijumfalni hor). Arije su pjevali učenice solo pjevanja: Anja Šaranović,  Olja Šaranović, Nataša Jovović (soprani) i gost koncerta Petar Jokić, student završne godine osnovnih studija na Muzičkoj Akademiji na Cetinju. Orkestrom i horom dirigovale su Irena Vuković i Zoja Đurović.