Visok plasman učenika na Međunarodnom pijanističkom takmičenju „Banjalučki bijenale 2014” 22.-25. 05.2014.

Učenici klavirskog odsjeka srednje škole Andrija Jovović, Đina Perazić, Jovana Jaramaz i Kenan Kojić reprezentativno su predstavili našu školu ali i Crnu Goru na četvrtom Međunarodnom pijanističkom takmičenju “Banjalučki bijenale 2014” održanom od 22. do 25. maja 2014. godine.

Oni su se takmičili u  četvrtoj kategoriji i osvojili sledeće nagrade: Andrija Jovović, učenik prvog  razreda srednje muzičke škole u klasi profesorice Lidije Skender dobio je prvu nagradu, Đina Perazić i Jovana Jaramaz, učenice trećeg razreda iz klase profesorice Anke Asanović osvojile su drugu nagradu, dok je Kenan Kojić, takodje iz klase profesorice  Asanović osvojio treću nagradu.

Ovo pijanističko takmičenje je poslednjih godina značajno na pijanističkoj mapi u regionu u disiplinama  klavir solo i klavirski duo, od pretkategorije do sedme kategorije, namijenjene studentima završnih godina.

U žiriju za IV, V, VI I VII kategoriju su bili istaknuti pijanisti i pedagozi Rita Kinka (Novi Sad), Đorđe Milojković (Ženeva), Vladimir Cvijić (Beograd) i Arsen Čarkić (Banja Luka).