Uspjeh naših učenika na V međnarodnom pijanističkom takmičenju „Slavenski“

V međnarodno pijanističko takmičenje „Slavenski“održano je u Novom Sadu od 18-20.maja 2012.godine.Takmičenje se održavalo u muzičkoj školi „ Josip Slavenski“, a učesnici takmičenja su bili učenici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Ove godine takmičare su ocjenjivali ugledni klavirski pedagozi: Milica Vukobrat (Novi Sad)koja je i direktor festivala, Emeke Šoti Sobonja (Subotica), Borivoje Mladenović (Niš), Olga Borzenko (Novi Sad) i Ivana Popović (Novi Sad).

Na ovom takmičenju Jovana Jaramaz, učenica prvog razreda srednje muzičke škole „Vasa Pavić“ u klasi profesorice Anke Asanović ,osvojila je I-1 nagradu u 6. kategoriji sa 98,6 poena.

Jovana je  završila osnovnu muzičku školu  „Petar II Petrović Njegoš“ u Baru u klasi profesorice Jelene Dobrković, a ove godine po prvi put predstavlja školu  „Vasa Pavić“ na jednom takmičenju. Na njeno veliko zadovoljstvo i radost, to je učinila na najbolji način-najboljim plasmanom. Pored Diplome, Jovana je od organizatora dobila na poklon klavirsku stolicu.

Organizatori takmičenja su posebnu zahvalnost iskazali  i profesorima nagrađenih učenika, tako što su im uručili Diplomu  za poseban doprinos razvoju klavirske pedagogije.