Nagrade za učenike Umjetničke škole “Vasa Pavić” na Danima harmonike u Bijeljini

Na nedavno završenom Festivalu “Dani harmonike” koji se od 23. do 29. maja 2012. održao po četvrti put u Bijeljini, učenici srednje muzičke škole “Vasa Pavić” su postigli odličan plasman osvojivši Prve nagrade. To su: Milica Muhadinović i Šćepan Stojanović, učenici drugog razreda koji su se takmičili u IV kategoriji i Nevzad Demirović koji se takmičio u V kategoriji. Osvojivši najveći broj poena u svojoj kategoriji,  Milica Muhadinović je istovremeno bila i laureat takmičenja u svojoj kategoriji. Ovo je njena druga nagrada ove godine, nakon što je na Muzičkom festivalu mladih Crne Gore osvojila Zlatnu liru. Šćepan Sojanović i Nevzad Demirović su ove godine laureati Muzičkog festivala mladih Crne Gore a osvojili su i nagrade na Međunarodnom Festivalu harmonike “Akordeon Art” u Sarajevu. Na ovom festivalu  Demirović je dobitnik Specijalne nagrade a Stojanović, II nagrade.
Međunarodni Festival harmonike “Dani harmonike” je okupio 92 učesnika koji su se takmičili kao solisti u 6 kategorija i 16 kamernih ansambala u 3 kategorije. Ocjenjivao ih je žiri sastavljen od istaknutih umjetnika na ovom instrumentu i pedagoga: Aleksandar Skljarov (Rusija), Vladimir Murza (Ukrajina), Aleksandra Poevluev (Rusija), Irina Serotjuk (Ukrajina), Ivan Mladenović (Srbija), Miodrag Krstić (Srbija), Dragana Mladenović (Srbija), Jovica Đorđević (Austrija), Slaviša Perić (BIH), Dražen Košmerl (Hrvatska), Obrad Kaitović (Srbija), Predrag Janković (Crne Gora).
Pored takmičarskog dijela na Festivalu su bili organizovani koncerti, predavanja i javni časovi umjetnika koji su ocjenjivali takmičare. Ovaj Festival se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva Republike Srpske i u organizaciji osnovne muzičke škole “Kornelije Stanković” – Ugljevik.