Uspješni nastupi Klavirskog trija

Klavirski trio, u sastavu Petar Popoović-klavir, Viktor Huter-violina i Sari Šaćiri-violončelo, imali su koncert 31. januara u Velikoj Sali KIC-a ,,Budo Tomović“. Cjelovečernji koncert ovog trija bio je dio KIC-ovog muzičkog ciklusa ,,Mladi talenti“.

Na programu su se našla poznata djela: Pet komada Dmitrija Šostakoviča, Klavirski trio ,,Dumki“ br.4, op.90 Antonjina Dvoržaka i stav ,,Zima“ iz ciklusa ,,Godišnja doba“ Astora Pjacole.

Popović, Huter i Šaćiri, učenici trećeg razreda, pohađaju Kamernu muziku u klasi profesora Petra Obradovića. Mnogobrajne nagrade sa državnih i međunarodnih takmičenja, kao i uspješni nastupi u okviru koncerata Škole i kulturnih manifestacija širom Crne Gore, jedan su od pokazatelja njihovog talenta, posvećenosti i uspješnosti.

Muzikalnosti, virtuozietu i skladu trija koji je vladao tokom cijelog koncerta, svjedočila je mnogobrojna oduševljena publika.

Ovaj atraktivan program u izvođenju našeg talentovanog  Klavirskog trija, imala je priliku da čuje i publika na Cetinju 15. febrauara u Svečanoj sali Ministarstva kulture Crne Gore. U znak podrške mladim umjetnicima, ovaj koncert organizovala je Matica crnogorska-ogranaka Cetinje.