Uspjeh učenika solo pjevanja na šestom Festivalu “Bruna Špiler” u Herceg Novom

Na nedavno održanom 6. Festivalu solo pjevača “Bruna Špiler” u Herceg Novom učenici naše škole su imali zapažene nastupe i osvojili nagrade. Olivera Perunović i Vladimir Ćabak osvojili su Prve nagrade u pretkategoriji B, dok je Nataša Jovović osvojila prvu nagradu u prvoj kategoriji.

Prvo mjesto sa 99,25 poena u prvoj kategoriji osvojla je Tamara Bakoč (18), bivša učenica naše škole, što je bila najveća ocjena koju je žiri dodijelio u svih 5 kategorija u kojima se odvijalo takmičenje. To joj je donijelo i laskavu titulu Laureata takmičenja “Bruna Špiler” 2013.

Ove godine Festival je okupio takmičare iz 11 zemalja: Crne Gore, Srbije, BIH, Rusije, Litvanije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Belgije i Bugarske. Ovaj festival je po broju prijavljenih kandidata jedan od najvećih na prostoru bivše Jugoslavije i u njegovu organizaciju je uloženo puno entuzijazma i truda. Herceg Novi se još jedom pokazao kao grad kulture a pjevači iz 11 zemalja učesnica uživali su u druženju i prilici da ih čuju renomirani internacionalni operski pjevači.

Mlade umjetnike solo pjevače ocjenjivao je međunarodni žiri u sastavu:Snežana Nena Brzaković – operska pjevačica i profesorica (Berlin – Njemačka), Miomira Vitas, operska pjevačica i profesorica (Pariz – Francuska), Deividas Staponkus, profesor i solista opere u Viljnusu (Litvanija), Katheriine Haataja, operska pjevačica (Finska).