Nagrade učenika na međunarodnom takmičenju „Pjeter Gaci“ u Skadru

Dvanaesti po redu Festival „Pjeter Gaci“ održao se 12. i 13. aprila u Skadru u disciplinama: klavir, violina, violoncelo i solo pjevanje.

Žiri su sačinjavali profesori sa Muzičke akademiji u Tirani koji su u svakoj kategoriji iz navedenih disciplina nagradili po tri najbolja učesnika Festivala.

Učenici osnovne muzičke škole su osvojili su dvije nagrade i dvije pohvale : Luka Perazić, učenik III razreda u klasi Vilija Ferdinandija osvojio je Prvu nagradu; Neda Stojkanović, učenica V razreda u klasi Ane Perazić, osvojila je II nagradu u svojoj kategoriji i Dea Nicaj, učenika VI razreda u klasi Ane Perazić, dobio je pohvalu i diplomu za učešće.

Luka Perazić se kao pobjednik u svojoj kategoriji takmičio za Gran pri festivala a takođe je pozvan da u junu mjesecu nastupi kao gost na koncertu muzičke škole u Draču.

Učenici srednje muzičke škole su se takmičili u disciplini Solo pjevanje. Nataša Jovović, učenica III razreda iz klase Zorane Latković osvojila je Drugu nagradu a Lazar Lazarević, učenik četvrtog razreda, takođe iz klase Zorane Latković, dobio je pohvalu i diplomu za učešće.