Uspjeh učenika na takmičenju “Pjeter Gaci” u Skadru – Gran Prix za Luku Perazića, nagrade za Kostu Popovića, Miljana Stanišića i Jovana Jovovića

12-13. 11. 2016.

unnamed

 

Na 15. internacionalnom takmičenju ,,Pjeter Gaci” koje se održalo u 12 i 13. novembra u Skadru,  učenici naše škole osvojili su brojne nagrade. Najuspješniji je bio Luka Perazić (violina), učenik II razreda srednje muzičke škole koji je osvojio Grand Prix.

Prvu nagradu iz klavira osvojio je Simo Šišević, učenik IV razreda u klasi profesorice Anke Asanović.

Drugu nagradu su osvojili Kosta Popović (violončelo) učenik II razreda srednje muzičke škole u klasi profesora Mladena Popovića, zatim Miljan Stanišić (violina), učenik VII produžnog razreda u klasi profesora Vilija Ferdinandija,  dok je treću nagradu osvojio  Jovan Jovović (violina) učenik VII produžnog razreda u klasi profesora Vilija Ferdinandija.

Takmičenje se odvijalo u dvije etape, a u finalu su se, za veliku nagradu, predstavili pobjednici svih kategorija, gudači, klaviristi i solo-pjevači. Devetočlani žiri je bio sastavljen od eminentnih profesora beogradske, prištinske i Muzičke akademije u Tirani. U uzbudljivoj završnici, kojom prilikom su javno čitani glasovi članova žirija, Luka Perazić je ubjedljivom većinom proglašen pobjednikom. Osim pehara, pobjedniku sleduje i novčana nagrada, koja će mu pomoći da se pripremi za naredna takmičenja i izazove.

Luka je učenik profesora Vilija Ferdinandija, istaknutog umjetnika i violinskog pedagoga. Na nedavnom takmičenju u Valjevu profesor Vili Ferdinandi je zvanično proglašen za najboljeg profesora, u konkurenciji preko 60 pedagoga.

Naše učenike na klaviru je pratio profesor Davor Novak, korepetitor u nastavi gudačkih instrumenata.