Uspjeh učenika klavira na takmičenjima “Petar Konjović” u Beogradu 5.-12.05.2014.

Na devetnaestom Medjunarodnom takmičenju “Petar Konjović” održanom od 5. do 12. maja 2014. godine u Beogrdau, predstavili su se naši učenici osnovne i srednje muzičke škole iz klasa profesorica Lidije Skender i Anke Asanović.

U drugoj kategoriji se predstavio Aleksandar Božović (2000) iz klase profesorice Lidije Skender koji je svirao djela Ludviga van Betovena (Sonata f-mol), Sergeja Rahmanjinova (“Pajac”, op.3 br 4) i Frederika Šopena (Valcer e-mol, op.posth), a na ovom konkursu je osvojio osmo mjesto.

U trećoj kategoriji takmičio se Andrija Jovović (1998), takodje učenik profesorice Lidije Skender koji je osvojio treću nagradu, a njegov repertoar je sadržao djela Ludvig van Betovena (Sonata op.26 As-dur,      I stav) i Frederika Šopena (Etida op.10 br. 4 i Balada g-moll op.23).

U četvrtoj kategoriji se predstavila Đina Perazić (1997) iz klase profesorice  Anke Asanović, koja je sa djelima Baha (Preludijum i fuga Fis dur, I sveska), Ludviga van Betovena (Sonata A-dur, op.2 br. 2, I stav) i Rahmanjinova (Preludijum g-mol, op.23 br.5) osvojila šesto mjesto.

U žiriju ovog eminentnog festivala, pored pijanistkinje Dubravke Jovičić, dekanice beogradskog Fakulteta Muzičke Umjetnosti, bili su i ruski pijanista i pedagog Vladimir V. Selivohin, italijanski pijanista Achille Galo, te Milan Miladinović,  Svetlana Kukolj i Nataša Mitrovič iz Beograda.