Uspjeh učenika klavira na Međunarodnom takmičenju u Bijeljini

Na četvrtom Slobomir International Music Competition, koje se od 14. do 17. maja održao u Bijeljini, učenici klavirskog odsjeka naše škole Andrija Jovović i Sara Jovović dobili su značajne nagrade u četvrtoj kategoriji.

Andrija Jovović, učenik u klasi profesorice Lidije Skender osvojio je prvu nagradu, a Sara Jovović iz klase profesorice Anke Asanović osvojila je treću nagradu.

U kategoriji do sedamnaest minuta trajanja programa Andrija Jovović se predstavio djelima L.van Betovena (Sonata op. 53, I stav), Šopena (Poloneza op.53) i A. Skrjabina (etida op.12 br.8). Sara Jovović je svirala etidu op. 740, br. 13 K. Černija, Troglasnu invenciju br. 2, J.S.Baha, etidu -sliku op.33 br. 8 S.Rahmanjinova i prvi stav sonate br. 4,  K..V.  547  V.A.Mocarta.

U četvrtoj kategoriji bilo je sedamnaest takmičara iz Beograda, Zagreba, Zrenjanina, Kragujevca, Banja Luke, Štipa, Tuzle, Varaždina …

U žiriju za IV, V, VI, VII i VIII su bili istaknuti pijanisti i pedagozi Jokut Mihailović i Branko Penčić sa Fakulteta Muzičke umjetnosti u Beogradu, Đordje Staneti sa Muzičke akademije iz Zagreba, Aleksandra Romanić iz Minhena te i Aleksandra Radosavljević, docent i dekan Univerziteta Slobomir iz Bijeljine (BIH).

Kao pobjednik u četvrtoj kategoriji, Andrija Jovović je svirao i na završnom koncertu takmičenja izvodeći Šopenovu Polonezu op. 53.