Uspjeh učenika harmonike na Harmonika festu u Tivtu

Na ovogodišnjem petom po redu  festivalu  Harmonika fest koji je održan od 28. do 30. maja  u Tivtu, učenici naše škole osvojili su ukupno pet nagrada u različitim kategorijama i disciplinama, od kojih su dvije prve i tri druge.

Prve nagrade u disciplini solo harmonika su osvojili Miljan Lakićević,  učenik drugog razreda srednje muzičke škole u VII kategoriji i Miljan Grahovac, učenik sedmog razreda osnovne muzičke škole  u VI kategoriji. Miljan Lakićević i Miljan Grahovac su u klasi Irene Merdović.

Druge nagrade su osvojili Balša Dragović, učenik četvrtog razreda osnovne muzičke škole u III kategoriji i Đorđije Petrović, učenik šestog razreda osnovne muzičke škole. Balša Dragović i Đorđije Petrović su u klasi Aleksandre Lalović Belević.

U disciplini kamerna muzika, kvartet harmonika u klasi Irene Merdović osvojio je drugu nagradu u III kategoriji. Kvartet harmonika čine učenici srednje muzičke škole: Miljan Lakićević, Nikola Ševaljević, Nikola Đekić i  Ilija Komarica

Učenike i studente je ocjenjivao žiri sastavljen od eminentnih umjetnika i pedagoga: A.Basarab (Crna Gora-Ukraina), V.Mandić (Srbija), D.Boljun (Hrvatska), D.Baszak(Poljska), M.Bjeletić(Srbija),  F.Andjelis(Francuska), B.Lenko(Slovačka), B.Zagoranski (Slovenija), K.Stonkus(litvanija).

Na ovogodišnjem festivalu Harmonika fest nastupili su  učenici i studenti iz Srbije,  Poljske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Slovačke.