Uspjeh naših učenica na XXII Međunarodnom takmičenju solo pjevača ,,Nikola Cvejić“ u Rumi

Međunarodno tamičenje solo pjevača ,,Nikola Cvejić“ održalo se 29. i 30. novembra u Rumi. Ova manifestacija se održava po dvadest i drugi put i okuplja veliki broj učesnika i pedagoga iz regiona. Takmičare je ocjenjivao eminentni žiri kojeg čine predavači srednjih muzčkih škola, vanredni i redovni profesori akademija,  a počasni predsjednik takmičenja je primadona Radmila Bakočević. Kao i prethodnih godina na ovom tamičenju zapažen je uspjeh naših učenica i njihovih profesora. 

U prvoj kategoriji ženskih glasova, u konkurenciji od osamnajest djevojaka, naša učenica Lorena Janković, iz klase nastavnice Marine Cuce Franović, osvojila je I1 mjesto, sa 93,8 boda. U istoj kategoriji Milica Žižić, učenica iz klase nastvanice Ivane Pekić, osvojila je II2 mjesto, sa 89,4 bodova. 

U drugoj kategoriji ženskih glasova, u konkurenciji od 13 djevojaka, učestvovale su učenice iz klase nastavnice Zorane Latković i osvojile sljedeće nagrade: Anja Radović II6 mjesto, sa 81,2 bod i Jovana Bulatović III1 mjesto, sa 78 bodova. 

Čestitamo učenicama i nastavnicima na usjehu!