Učešće i uspjeh učenika na takmičenju “Pjeter Gaci” (Skadar) 17 i 18. 04.2015.

Nagradjeni ucesnici i ziri u Skadru
Na XIV Regionalnom takmičenju „Pjeter Gaci“ u Skadru, 17. aprila, učestvovali su i učenici naše škole. Svi su bili dobro pripremljeni, imali zapažene nastupe a neki od njih su  osvojili nagrade.

U mlađoj kategoriji Lola Stanišić je u konkurenciji od 27 klavirista osvojila III nagradu. U istoj kategoriji u disciplini gudačkih instrumenata  takmičila se Sofija Marković na violini i osvojila je II nagradu a pobjednik te kategorije je  Kosta Popović na violončelu koji se  takmičio i u velikom finalu, 18. aprila.

U disciplini klavir u srednjoj kategoriji, takmičila se Miljana Nikolić, učenica trećeg razreda srednje muzičke škole koja je osvojila  II nagradu.

U srednjoj kategoriji u disciplini Gudački instrumenti, violinisti Luka Perazić i Neda Stojkanović osvojili su  II nagradu a Dea Nicaj je dobila III nagradu.

Luki Peraziću je takođe omogućen nastup u finalu.

Za uspješno učestvovanje na takmičenju pohvaljeni su violinisti: Jovan Jovović, Miljan Stanišić u mlađoj kategoriji a Danilo Bujišić, David Baban i u srednjoj kategoriji. U ovoj kategoriji je takođe pohvaljena klaviristkinja Đina Perazić.

Učesnike takmičenja u ovim disciplinama ocjenjivao je stručni žiri, sastavljen od  profesora iz Tirane i Belgije. U žiriju za solo pjevače je bila i Zorana Latković, profesorica  solo pjevanja i kamerne muzike u našoj školi. Ona je takođe učestvovala na svečanom koncertu otvaranja takmičenja gdje je nastupila uz pratnju omladinskog orkestra iz Tirane pod upravom Daniela Blimeura, dirigenta iz Belgije.


Učešće učenika na ovom takmičenju pomogla  je škola.