Svirač iz Hamelna

KIC „Budo Tomović“ i Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“, u saradnji sa Ambasadom Republike Njemačke u Crnoj Gori vas organizuje premijerno izvođenje kantate za djecu „Svirač iz Hamelna“ 29.oktobra, u Velikoj sali KIC-a, u 19 sati.

Repriza predstave planirana je za 5.novembar u istom terminu.

Svirač iz Hamelna je kantata za djecu koju je komponovao njemački kompozitor Gunter Kretzschmar (1929-1986), poznat po stvaralaštvu za djecu. Libreto za kantatu napisao je Helmut Maslo.

Kantatu „Svirač iz Hamelna“ izvešće vokalno-instrumentalni ansambl učenika Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“, u okviru koncertnog ciklusa „Mladi i muzika“ KIC-a „Budo Tomović“, koji je i producent koncerta.

U izvođenju kantate učestvuje kamerni hor i orkestar srednje muzičke škole, koje su pripremile Zorana Latković, profesorica solo pjevanja i kamerne muzike i Irena Vuković, profesorica orkestra.

Učenici koji učestvuju u orkestru su: I violina – Maša Raičević, Emrah Lekić, Dušan Obrenović, Neda Stojkanović, Luka Perazić; II violina – Sara Gavranović, David Baban, Katarina Bogićević, Jana Radunović; viola i III violina – Teodora Ćalić, Milica Vukčević, Staša Jovović, Sofija Krivokapić; violončelo – Kosta Popović, Lana Obrenvić; kontrabas – Aleksandra Trifunović i flauta – Alida Crnovršanin.

Učenici koji učestvuju u horu za izvođenje kantante Gintera Krečmara „Svirač iz Hamelna“ su: 1. glas – Olja Šaranović, Anja Šaranović, Jovana Jokić, Nataša Jovović; 2. glas – Olja Perunović, Ksenija Stevović, Bojana Radović, Sara Đurišić, Ksenija Bjelica; 3. glas – Vladimir Ćabak, Filip Ćabak, Filip Vešović i Milan Bukilić.

Uloga svirača na flauti dodijeljena je Vladimiru Ćabaku,  a uloga noćnog čuvara povjerena je Milanu Bukiliću. U ulozi naratora je Jovana Jaramaz.

Dirigent: Irena Vuković.

Ostali saradnici na predstavi su : Viktorija Strugar, (scenski pokret)

Marko Lukovac (scenografija).

Flajer