Solistički koncert gitaristkinje Nađe Grdinić biće održan u okviru KIC-ovog ciklusa “Mladi talenti”, u četvrtak, 28.marta, u sali DODEST, u 19 sati

Tom prilikom izvešće djela Sainz de la Maza (Campanas del Alba), Johana Sebastijana Baha (Preludijum BMW 1006), Rolanda Dijensa (Libra Sonatine), Maura Đulijana (Gran Sonata Eroica) i Agustina Bariosa Manjore (Una Limosna Por el Amor de Dios).

Rođena 2005. godine u Podgorici, Nađa Grdinić je završila Osnovnu školu za muzičko obrazovanje, odsjek gitara, u Kolašinu, a zatim nastavila školovanje u Podgorici. Trenutno pohađa četvrti razred Srednje muzičke škole “Vasa Pavić” u klasi Dražena Jokovića. Tokom školovanja je osvojila brojne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima u Bijelom Polju, Bečeju, Novom Sadu, Sarajevu, Tivtu i Tirani. Do sada je dobila četrnaest nagrada “Zlatna lira” na državnim takmičenjima u kategorijama za solo gitaru i duo gitara. Na međunarodnim takmičenjima je osvojila takođe visoka priznanja, od kojih se ističu prve nagrade u Tivtu (2019, 2022) i na festivalu Gitar Art u Beogradu 2023. godine. Pohađala je majstorske časove kod uglednih profesora: Tomas Oferman, Anjelo Deziderio, Zoran Dukić, Huber Kepel, Srđan Tošić, Aleksandar Hadži Đorđević i dr. Ove godine priredila je niz koncerata u Kolašinu, Nikšiću, Baru i Bijelom Polju.

Dobro došli!