Tamara Bakoč primljena na Royall college of Music u Londonu

U konkurenciji od preko 1000 prijavljenih mladih muzičara iz cijelog svijeta, naša učenica Tamara Bakoč je uspjela da se upiše na Royal College of Music u Londonu za sledeću školsku godinu za koju je takođe dobila stipendiju od koledža. Kraljevski muzički koledž (Royal College of Music, London) je jedna od najprestižnijih muzičkih institucija na svijetu koja je osnovana 1882. godine pod patronatom engleske kraljevske porodice. Nalazi se u neposrednoj blizini čuvenog Royal Albert Halla. Predsjednik škole je Princ Čarls.

Tamara Bakoč se upisala na odsjek solo pjevanje nakon što je prošla jako zahtjevan prijemni ispit. On se sastojao od nekoliko panela gdje je Tamara osim svog talenta  za solo pjevanje  morala da pokaže i opšte muzičko obrazovanje.

Royal College of Music godišnje prima jako mali broj studenata jer oni kako kažu rade samo sa posebnim taletnima kojima je posle završetka školovanja otvoren put ka čuvenim operskim scenama kao što su Metropolitan Opera, Royal Opera House, Wiener Staatsoper, Milanska skala itd.

Inače, naša učenica Tamara Bakoč je u toku školovanja u Crnoj Gori osvojila više internacionalnih nagrada iz solo pjevanja a upis na Royal College of Music pretstavlja, kako predviđaju tamošnji profesori, početak njene svjetske muzičke karijere.