Posjeta austrijske delegacije

U okviru posjete predstavnika Ministarstva kulture i Ministarstva prosvjete, nauke i istraživanja Republike Austrije Crnoj Gori, naša škole imala je čast da ugosti predstavnike austrijske delegacije.

Delegacija u sastavu Gabriele Trattner-šef Odjeljenja za kulturno obrazovanje, Heide-Marie Haidinger, Odjeljenje za bilaterarne odnose pri Ministarstvu prosvjete, nauke i istraživanja Republike Austrije i Doris Kamer-šef Kancelarije Muzeja Austrije, posjetila ja našu školu 13. novembra. Tokom posjete, direktor Škole i pomoćnici direktora upoznali su delegaciju sa obrazovanjem koje škola nudi, njenim kapacitetima, projektima i planovima za dalji razvoj i unapređenje kvaliteta nastave, ali i napravili kratak osvrt na istorijat Škole. Delegacija je imala priliku i da prisustvuje časovima individualne nastave, upozna se sa radom nastavnika i uslovima u kojima se nastava odvija.

Posjeti austrijske delegacije prisustvovali su i predstavnici Ministarstva prosvjete i Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Austrijska delegacija boravila je u Crnoj Gori od 12. do 16. novembra, a okvirne teme razgovora bile su opšte obrazovanje, muzeji i obrazovanje u oblasti kulture.