Polugodišnji koncert škole 29.12.2014.

Povodom završetka prvog polugodišta u ponedeljak, 29. decembra 2014. u holu škole je održan polugodišnji koncert pod nazivom „Od starih majstora do džeza“. Na koncertu su se predstavili neki od školskih ansambala: dječiji hor, ženski hor, orkestar flauta, gudački orkestar osnovne i gudački orkestar srednje muzičke škole i ansambl harmonika.

Program je obuhvatio kompozicije od G.F. Hendla  (Allegro) u izvođenju orkestra flauta, kompoziciju nepoznatog autora „Dona nobis pacem“ u izvođenju gudačkog orkestra osnovne muzičke škole, zatim kompozicije majstora srpske i jugoslovenske vokalne muzike Stevana Stojanovića Mokranjca za dječiji hor (“Vivak“), i za ženski hor,  („Primorski napjevi“ i IX rukovet za u aranžmanu Vojislava Ilića) do savremenih autora Evgenija Derbenka (Harmonikaši sviraju džez) i Ante Grgina (Varijacije za klarinet i gudački orkestar). Solista na klarinetu je bio Veliša Seferović učenik trećeg razreda srednje muzičke škole.

Brojna publika nagradila je dugim aplauzima izvođače i nastavnike koji su ih pripremali. To su: Jasminka Terzić (orkestar flauta), Irena Vuković (gudački orkestri osnovne i srednje škole), Irena Merdović (ansambl harmonika), Zorana Latković (dječiji hor) i  Zoja Đurović (ženski hor).

Učešće ansambala na koncertima škole uvijek privlači brojnu publiku,  najčešće  roditelje i prijatelje učenika i škole pa je tako bilo i ovoga puta. Nedostatak sopstenog adekvatnog prostora za izvođenje koncertne djelatnosti škole je i ovom prilikom uočen. U tom smislu aktuelizovane su ideje i inicijative za izgradnju koncertne sale u dvorištu škole.