Podgorički praznični pazar

Na poziv Glavnog grada, Umjetnička škola za muziku i balet ,,Vasa Pavić” uzeće učešće na prvom Podgoričkom prazničnom pazaru, koji će se realizovati na glavnom gradskom Trgu u periodu od 19. decembra do 10. januara. U ovom 23-odnevnom programu, škola ,,Vasa Pavić” predstaviće se kroz čak četiri koncerta i na taj način doprinijeti kvalitetnom muzičkom, odnosno umjetničkom programu ovog multidisciplinarnog festivala.

U želji da sva četiri koncerta pruže praznični ugođaj svim generacijama građana i posjetilaca Podgorice, a davajući akcenat na kvalitet i značaj umjetničke muzike, učenici škole ,,Vasa Pavić” zajedno za njihovim nastavnicima, pripremili su bogat i raznovrstan program.

Ansambli ,,Vase Pavić” svom gradu
Priliku da posjetioci Trga nezavisnosti uživaju u horskoj i orkestarskoj muzici imaće već u subotu 22. decembra u 11:00 časova, kada će hor osnovne muzičke škole sa nastavnikom Sašom Barjaktarovićem otpjevati neke od najljepših novogodišnjih, crnogorskih i umjetničkih kompozicija, nakon čega će orkestri harmonika sa nastavnicima Tijanom Ilič i Almirom Muratagićem nastaviti koncert u duhu praznične atmosfere, a zatim i duvački orkestar sa nastavnikom Mešom Kerovićem i orkestar gitara sa nastavnikom Nedeljkom Pejovićem.

Najmlađi ,,Vase Pavić” za vas
Od 12:00 istog dana 22. decembra, učenici osnovne muzičke škole predstaviće se zanimljivim kompozicijama za klavir, harmoniku, violinu, violončelo, gitaru i flautu, gdje će predstaviti svoj talenat i postignuća koja im omogućava škola ,,Vasa Pavić”.

Muzički poklon solista ,,Vase Pavić”
Samo dan kasnije, u nedjelju 23. decembra sa početkom u 12:00 časova, učenici srednje muzičke škole sa odsjeka solo pjevanje otpjevaće neke od poznatih solo pjesama i operskih arija, dok će instrumenalni solisti  biti zaduženi za uživanje u zvucima violine, violončela, flaute, gitare i harmonike.

Muzičko predvečerje kamernih sastava ,,Vase Pavić”
srijedu, 26. decembra u 18:00, škola ,,Vasa Pavić” upoznaće posjetioce glavnog gradskog Trga sa raznovrsnim instrumentalnim i vokalno-instrumentalnim kamernim sastavima, kao što su: vokalni duo, gudači kvartet, duo gitara, kvartet gitara, duo flauta, trio harmonika i drugi. Muzika ovog koncerta provešće nas kroz XVIII, XIX i XX vijek, a i podsjetiti na popularnu muziku XXI vijeka.

Džezeri ,,Vase Pavić”
Posljednji u nizu, koncert koji će obradovati sve ljubitelje džez muzike, zakazan je za četvrtak, 27. decembar u 18:00 časova. Učenici srednje muzičke škole, koji pohađaju predmet Džez, demonstriraće svoje vještine sviranja i pjevanja džeza. Džezeri na gitari, gudačkim instrumentim, klaviru i vokalu, uz podršku nastavnika Milorada Šuleta Jovovića na bas gitari, upriliči će jednosatnu džez svirku.