Dobitnici nagrade iz Fonda za kvalitet i talente

U cilju promovisanja pravih vrijednosti-najboljih nastavnika, učenika i škola, prošlogodišnjom obrazovnom reformom Ministarstvo prosvjete osnovalo je Fond za kvalitet i talente.

Komisija u sastavu prof. dr Ljubiša Stanković, predsjednik, i članovi predstavnici Unije srednjoškolaca,  Sindikata prosvjete, Strukovnih udruženja nastavnika, NVO Udruženje roditelji, Zavoda za školstvo, Centra za stručno obrazovanje, Ispitnog centra, škola i Ministarstva prosvjete, izvršila je vrednovanje svih nastavnika i učenika koji su se prijavili na konkurs za dobijanje nagrade za postignuti uspjeh u školskoj 2017/2018. godini.

Umjetničkim školama Fond je dodijelio 27 nagrada za nastavnike i 16 nagrada za učenike.

Učenici i nastavnici Umjetničke škole za muziku i balet ,,Vasa Pavić“ mnogobrojnim prijavama i nagradama dali su doprinos konkursu i još jednom pokazali njihov talenat, kao i kvalitet škole.

Od 41-og prijavljenog učenika škole ,,Vasa Pavić“,  čak 6 učenika dobilo je nagrade u iznosu od po 1000€:

-Anja Radović, učenica trećeg razreda srednje škole, odsjek solo pjevanje, u klasi nastavnice Zorane Latković;

-Ena Topčibašić, prošlogodišnji maturant, odsjek solo pjevanje, u klasi nastavnice Zorane Latković;

-Kosta Popović, učenik četvrtog razreda srednje škole, odsjek violončelo, u klasi nastavnika Mladena Popovića;

-Matija Šušić, učenik prvog razreda srednje škole, odsjek gitara, u klasi nastavnika Radoša Malidžana;

-Nađa Begović, učenica trećeg razreda srednje škole, odsjek gitara, u klasi nastavnice Bojane Brajović;

-Sofija Musić, učenica drugog razreda srednje škole, odsjek klavir, u klasi nastavnice Irme Marković.

O značaju Fonda za kvalitet i talente, učenica Sofija Musić izjavila je da je ,,formiranje ovog fonda za nagrade odličan potez Ministarstva prosvjete, jer su time pokazali da zaista brinu o jednoj od najznačajnijih stvari za budućnost svake države, a to su mladi talentovani učenici” i dodala da je ,,dodjela nagrade potvrda da sam na pravom putu i znači da sam napravila dobar izbor, a takođe znači mnogo za moje dalje usavršavanje i učešće na raznim daljim seminarima i takmičenjima.”

Od 27 nagrada koje su dodiljenje nastavnicima umjetničkih škola, čak 9 nagrada dodijeljeno je nastavnicima škole ,,Vasa Pavić” od ukupno 16 prijavljenih. Svih devet nastavnika dobilo je nagradu u iznosu od po 1000€:

-Bojana Brajović, nastavnica gitare;

-Boris Nikčević, nastavnik flaute;

-Irena Merdović, nastavnica harmonike;

-Ivona Malešić, nastavnica klavira;

-Jelena Krivokapić, nastavnica klavira;

-Mladen Popović, nastavnik violončela;

-Nadica Ristić Simović, nastavnica oboe;

-Tijana Ilić, nastavnica harmonike;

-Zorana Latković, nastavnica solo pjevanja.

Nastavnici dobitnici nagrade dugogodišnjim iskustvom i radom doprinose razvijanju muzičkog talenta mladih generacija, što su nagrade iz Fonda i potvrdile.

“Nakon dvije decenije prenosim znanje mladim muzičarima kroz pedagošku aktivnost u muzičkoj školi ,,Vasa Pavić”. Moj tzv. ,,pedagoški stil” me svrstava danas kao izuzetno strogog profesora, ali su zbog toga moji bivsi učenici danas studenti prestižnih konzervatorijuma u Francuskoj, Italiji i Njemačkoj”, izjavio je nastavnik Boris Nikčević.

Povodom dodjele nagrade, nastavnica Bojana Brajović za Ministarstvo prosvjete izjavila je: ,,Smatram da je inicijativa Ministarstva, da kroz Fond nagradi predane prosvjetne radnike, ohrabrujuća. Nastavnicima koji daju sve od sebe da, uprkos ovom tranzicijskom dobu urušenog sistema vrijednosti, izvode mlade generacije na pravi put, ova podrška Ministarstva puno znači.“ i poručila budućim mladim kolegama ,,da je posao nastavnika, predavača, plemenit, odgovoran, nerijetko zahtjevan i naporan, ali da će uz djecu stalno raditi na sebi i napredovati. Uspjeh i napredak vaših djaka će im postati imperativ kada spoznaju radost koju to donosi.“