Obavještenje o prijemnom ispitu za osnovnu muzičku školu

  • Pravo polaganja prijemnog ispita za upis u I razred devetogodišnje muzičke škole imaju djeca koja u septembru kreću u I razred osnovne škole (2014. godište). Djeca koja polože prijemni ispit i upišu se u I razred devetogodišnje muzičke škole, od septembra pohađaju predmet Muzička početnica (2 časa nedjeljno u trajanju od 45 minuta). Uz igru, učenicima se razvija sluh i ritam i pripremaju se za odabir instrumenta koji, uz predmet Solfeđo, pohađaju od II razreda.
  • Pravo polaganja prijemnog ispita za upis u II razred (direktni) devetogodišnje muzičke škole imaju djeca koja u septembru kreću u II ili III razred osnovne škole (2013. i 2012. godište). Djeca koja polože prijemni ispit i upišu se direktno u II razred devetogodišnje muzičke škole, od septembra pohađaju predmete Solfeđo i Instrument koji su odabrali prilikom prijave za prijemni ispit, odnosno upisa nakon položenog prijemnog ispita (Klavir, Harmonika, Violina, Violončelo, Flata, Oboa, Klarinet, Saksofon, Horna, Truba, Trombon). Nastava iz Solfeđa se odvija tokom 2 časa sedmično u trajanju od 45 minuta, a nastava iz Instrumenta tokom 2 časa sedmično u trajanju od 30 minuta.
  • Pravo polaganja prijemnog ispita za upis u I razred šestogodišnje muzičke škole imaju djeca koja u septembru kreću u IV razred osnovne škole (2011. godište). Djeca koja polože prijemni ispit i upišu se u I razred šestogodišnje muzičke škole, od septembra pohađaju predmet Solfeđo i instrument Udaraljke koji su odabrali prilikom prijave za prijemni ispit, odnosno upisa nakon položenog prijemnog ispita. Nastava iz Solfeđa se odvija tokom 2 časa sedmično u trajanju od 45 minuta, a nastava iz Instrumenta tokom 2 časa sedmično u trajanju od 30 minuta.
  • Pravo polaganja prijemnog ispita za upis u I razred trogodišnje muzičke škole imaju djeca koja u septembru kreću u VII razred osnovne škole (2008. godište). Djeca koja polože prijemni ispit i upišu se u I razred trogodišnje muzičke škole, od septembra pohađaju predmete Solfeđo i Kontrabas ili Solo pjevanje, tj. predmete/odsjeke koje su odabrali prilikom prijave za prijemni ispit, odnosno upisa nakon položenog prijemnog ispita. Nastava iz Solfeđa  i odvija se tokom 2 časa sedmično u trajanju od 45 minuta, kao i nastava iz Solo pjevanja/Kontrabasa (takođe 2 časa sedmično u trajanju od 45 minuta).

 

  • Napomena: Djeca koja su godinu ranije ili kasnije krenuli u osnovnu školu, potrebno je da prilikom prijavljivanja za prijemni ispit dostave dokaz o završenom razredu u osnovnoj školi za školsku 2018/2019. godinu.