Protekle subote su učenici naše škole svirali u Mediteranskom vrtu na brdu Gorica, a na poziv Udruženja ljubitelja Gorice i prirode.  U vrtu je muziciralo desetak učenika osnovnog i srednjeg nivoa muzičkog obrazovanja na gitari, harmonici, flauti, trubi i saksofonu.

Učenici osnovnog nivoa obrazovanja koji su svirali u Mediteranskom vrtu su: Nina Obradović, učenica II razreda na odsijeku za flautu, Jelena Jovanović i Nađa Popović, učenice IV razreda i Staša Gačević, učenica VI razreda, takođe odsijeka za flautu, Maksimilijan Jovanović, učenik II razreda odsijeka za trubu i Teodor Jovanović, učenik V razreda na odsijeku za saksofon.

Učenici srednjeg nivoa obrazovanja: Mia Mandić, učenica I razreda odsijeka za gitaru, Anika Pavićević, učenica III razreda odsijeka za flautu; Hristina Merdović, učenica IV razreda odsijeka za harmoniku; Tea Musić, učenica III razreda odsijeka za flautu.

Saradnja sa društvenom zajednicom jedan je od važnijih zadataka tokom višegodišnjeg školovanja, ali i veliko zadovoljstvo pogotovo kada učenici sviraju u prelijepom prirodnom ambijentu i kada svojim učešćem doprinose afirmaciji zdravih stilova života i univerzalnih vrijednosti.