Majstorski kursevi njemačkog dua “Karlsrue”

30. 10. 2017.

Njemački  umjetnici Rajnhard Armleder (violončelo) i Dagmar Hartman (klavir), članovi dua “Karlsrue”, održaće majstorske kurseve u našoj školi u ponedeljak, 30. oktobra od 15:00 do 17:30 i u srijedu, 01. novembra od 09:00 do 12.00. Njihovo gostovanje je plod saradnje naše škole s KIC-om “Budo Tomović”, gdje će  ovaj duo održati koncert, u utorak, 31. oktobra na velikoj sceni KIC-a u 20 sati. Gostovanje ovih umjetnika u Crnoj Gori organizuje Ambasada Savezne Republike Njemačke u Podgorici u saradnji s KIC-om “Budo Tomović” a  povodom obilježavanja 500 godina od Reformacije.

              Na koncertu u KIC-u “BudoTomović” njemački duo “Karlsrue”,  izvešće program sastavljen od djela Ludviga van Betovena, Feliksa Mendelsona, Riharda Štrausa, Frederika Šopena, Roberta Šumana, Franca Lista, Enrikea Granadosa i Manuela de Falje.   

Duo “Karlsrue” je osnovan 1997.godine i poznat je po interesantnom izboru programa, brilijantnoj tehnici i dubini interpretacije. Osvojio je prve nagrade na međunarodnim takmičenjima: “Lorenzo Perosi” u Monkalijeriju, Italija (1999); u Rakoniđiji (Racconigi, 2001); “Concours Pierre Lantier” u Parizu, Francuska (2000); UAFM u Ševilu (Chaville, 2003). Kao članovi dua Rajnhard Armleder i Dagmar Hartman su nastupili u okviru mnogobrojnih renomiranih i međunarodnih festivala i koncertnih sezona, na radiju i televiziji. Već kao studenti su imali prvu turneju po Italiji (1999), Izraelu (1998 – 2003) i Švajcarskoj (2001). Zatim su nastupali u Japanu (2005), Turskoj (2006), Kanadi i SAD-u, gdje su bili pozvani od strane društva “Beethoven” u Vašingtonu. Prvi koncert održali su u okviru fesitvala “Art November” u Moskvi i St. Petersburgu. Nakon toga nastupali su i po Arabijskom ostrvu (Saudijska arabija, Oman, Kuvajt i Bahrejn), državama Srednjeg istoka (Turska, Liban, Sirija i Kipar), Evrope (Italija, Rusija, Poljska, Rumunija, Mađarska, Austrija, Švajcarska, Španija, Velika Britanija, Grčka, Makedonija, Hrvatska, Portugal), Azije (Jermenija, Kina, Tajland, Malesija, Singapur), Južne Amerike (Brazil, Urugvaj), i na Afričkom kontinentu. Pored izvođačke djelatnosti Rajnhard Armleder i Dagmar Hartman podučavaju mlade sviranju na violončelu, odnosno klaviru na Konzervatorijumu Baden u Karlsrueu.

Više o umjetnicima možete saznati klikom na link ispod:
Biografije