Majstorska radionica – Aleksandar Arsić

Na poziv Muzičkog centra Crne Gore, u petak, 12. aprila Aleksandar Arsić, prvi trubač Crnogorskog simfonijskog orkestra održaće radionice za učenike Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“. Od 15 do 20 časova, prof. Arsić će raditi sa učenicima osnovne i srednje škole, koji pohađaju odsjek Truba. Ovom radionicom, saradnja između Muzičkog centra Crne Gore i naše škole se uspješno nastavlja.

Aleksandar Arsić (Beograd, 1983.) diplomirao je i magistrirao trubu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2008. godine, a do 2011. godine završio je i specijalističke studije na smjerovima truba solo i kamerna muzika. Usavršavao se kod čuvenog soliste Maurice Andrea. Učestvovao je na majstorskim kursevima kod poznatih pedagoga, među kojima se mogu izdvojiti: Eric Aubier, Reinhold Friedrich, Gabor Boldotzki, Mark Schrello, Edward Tarr i Luis Gonzalez Marti. Dobitnik je preko dvadeset nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, među kojima su: Concours Europen d’Interpretation Musicale, Jenuesse Musicales i Concours de Musica Benidorm. Kao solista nastupa od svoje šesnaeste godine i učestvovao je na sljedećim festivalima: BEMUS, BELEF, A-Tempo, Mokranjčevi dani, VG Brass, Kotor Art, Sarajevska zima, Sarajevo Jazz fest, itd. Svirao je u Francuskoj, Italiji, Španiji, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj, Švajcarskoj i SAD.

Stalni je gostujući član ansambla New Trinity Baroque (SAD) gdje svira na historijskim instrumentima (barokna truba), sa kojim je nastupao i kao solista. Takođe, član je i internacionalnog kvinteta Busina Brass u kojem nastupa sa eminentnim umjetnicima iz zemalja regiona (Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Rumunija). Kao honorarni muzičar sarađuje sa orkestrom Beogradske opere, Simfonijskim orkestrom RTS-a, Vojvođanskim simfoničarima, Operom Madlenijanum, Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Makris, Gwinnett Ballet Theatre (SAD), a u periodu od 2006. do 2008. godine bio je gostujući prvi trubač Sarajevske filharmonije. Od 2007. godine solista je i prvi trubač Crnogorskog simfonijskog orkestra sa kojim je do sada svirao na preko 300 koncerata samo u Crnoj Gori. Ovim je zaslužio i stekao znanje istaknutog umjetnika, te je od 2014. godine angažovan kao profesor trube na Muzičkoj akademiji na Cetinju.