,,La Bohéme“ u Crnogorskom narodnom pozorištu

Januar 21, 23. i 25. donijeli su trenutke za pamćenjem svim poštovaocima operske umjetnosti. Tokom ova tri dana u Crnogorskom narodnom pozorištu bilo je postavljeno jedno od najpoznatijih operskih ostvarenja u istoriji muzike, ,,La Bohéme“, italijanskog kompozitora G. Puccini-ja.

Kao što je čest slučaj da naša škola bude dio važnih umjetničkih dešavanja u Crnoj Gori, i ovog puta je to bio slučaj. Nastavnici i učenici naše škole su i ovog puta bili na visini veoma zahtjevnog zadatka i slobodno možemo reći, svojom profesionalnošću i kvalitetnom izvršavanju muzičkih zadataka, doprinijeli kvalitetu izvedbe ove najkompleksnije muzičko-scenske forme.


Sa ponosom ističemo imena naših nastavnika i učenika, koji su bili angažovani na izvedbi  opere ,,La Bohéme“, kao i njihove uloge u operi.

-Saša Barjaktarović, nastavnik Horskog pjevanja: dirigent Dječjeg hora

-Almir Muratagić, nastavnik Harmonike i Orkestra: bas, Benoit/Alcindoro/Doganier

-Davor Novak, korepetitor 

-Marija Mitrović, pripravnik: korepetitor

-Ivana Pekić, nastavnica Solo pjevanja: sopran 1 u horu

-Anja Jestrović, učenica osnovne muzičke škole: Bimbo

-Milica Žižić, Lorena Janković, Jovana Bulatović, učenice srednje škole: soprani 1 u horu

-Ksenija Lukić, Aleksija Mihailović, Lola Stanišić, učenice srednje škole: soprani 2 u horu

-Sava Dabanović, Jovan Spalević, učenici srednje škole: bas 1 1u horu

-Anja Jestrović, Daša Ražnatović, Iva Dedić, Anja Dedić, Jovan Cvijanović, Kalina Jovanović, Maja Petrić, Mara Lopičić, Petra Džudović, Sara Alković, Tamara Vasiljević, Hana Sošić, učenice osnovne muzičke škole: dječji horPored sadašnjih učenica, u operi su igrali i bivši učenici naše škole. 

-Ivana Čanović, sopran/Mimi

-Olivera Tičević, sopran, Musetta

-Filip Miladinović, bas/Sergente

-Anđela Jovićević, sopran/Mimi (cover)

-Matija Pavličić, Vasilije Vujadinović, tenori 1 u horu

-Vuk Sandić, bas 1 u horu

„La Bohéme“ je plod saradnje nacionalnog teatra, Muzičkog centra Crne Gore, Ministarstva kulture Crne Gore, Fondacije Pučini, Ambasade Republike Italije u Crnoj Gori, Fondacije Kultura klasika, Italijanskog kulturnog centra i, naravno, naše škole.