Koncert Simfonijskog orkestra mladih Crne Gore i Albanije u KIC-u “Budo Tomović” u Podgorici

05. 04.2016.

pg

U utorak, 05. aprila biće održan koncert Simfonijskog orkestra mladih Crne Gore i Albanije u velikoj sali Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” sa početkom u 20 sati.

Na progamu su sledeće kompozicije:

J.Sibelius: Andante festivo za gudački orkestar

G. Zlatev-Cherkin: Sevdana za violinu i gudački orkestar

Solista: Luka Perazić (Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“, Podgorica)

W.A. Mozart: Sinfonia concertante za violinu, violu i gudački orkestar

Solisti: Marsiona Bardhi, violina (Univerzitet Arteve, Tirana) i Sara Zoto, viola (Muzička gimnazija „Jordan Misja“, Tirana)

C. Debussy: Dances sacre et profane za harfu i gudački orkestar

Solista: Hana Paraušić (Srbija)

M. Bruch: Kol Nidrei za violončelo i orkestar

Solista: Kosta Popović, violončelo (Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“, Podgorica)

R. Strauss: Morgen

Solista: Zorana Latković, sopran

P. Gaci: Koncert za violinu i orkestar, III stav

Solista: Erind Haxhiasi (Muzička gimnazija „Jordan Misja“, Tirana)

C. Ivanović: Andante piacevole za violinu i orkestar

Solista: Dušan Obrenović, violina (Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“, Podgorica)

S. Rachmaninov: Koncert za klavir i orkestar br. 2

Solista: Amir Xhakoviq, klavir (Albanija)

Inicijativu za formiranje ovog orkestra dao je Daniel Glineur, dirigent iz Belgije, koji je kao član žirija Međunarodnog takmičenja „Pjeter Gaci“ (Skadar) upoznao mlade izvođače iz Crne Gore i Albanije i prepoznao mogućnost da muzičari iz ovih sredina zajedničkim potencijalom formiraju jedinstven simfonijski orkestar mladih za koji pojedinačno nemaju dovoljno resursa. On takođe i rukovodi orkestrom.

U projektu učestvuju učenici iz muzičkih škola iz Crne Gore (Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“, Muzička škola Tivat) i Albanije (Muzička gimnazija „Jordan Misja“ i Univerzitet „Arteve“-Tirana). Nosilac ovog projekta je Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“ u saradnji sa partnerskim organizacijama i institucijama: Ministartsvo kulture Crne Gore, Glavni Grad, Turistička organizacija Podgorica, Muzički centar Crne Gore, Radio televizija Crne Gore, Muzička škola u Tivtu, Muzička škola “Prenk Jakova” iz Skadra, Univerzitet “Arteve” i Muzička gimnazija „Jordan Misja“ iz Tirane, Međunarodna organizacija Wallonie–Bruxelles International, KIC “Budo Tomović” i Centri za kulturu Ulcinja i Tivta.

Koordinator projekta je Mira Popović. Ostali saradnici na projektu su: Irena Vuković (asistent dirigenta), Marko Simović, Vili Ferdinandi, Vladimir Drobnjak, Veljko Belević, Meša Kerović, Zorana Latković (Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“), Bruna Matijević, Martina Vuksanović (Muzička škola Tivat), Albana Zoto (Muzička gimnazija „Jordan Misja“) i Bujar Sykja (Univerzitet „Arteve“, Tirana).

Plakat koncerta naslovna
SPOLJAŠNJA

UNUTRAŠNJA