Internacionalni kamp za kamernu muziku na Ivanovim Koritima 10.-17.08.2013.

Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“ učestvovaće u radu drugog po redu Internacionalnog kampa za kamernu muziku na Ivanovim Koritima koji će se održati od 10. do 17. avgusta 2013.godine. Za učešće se prijavilo devet učenika iz naše škole:

Emrah Lekić, Sara Gavranović, Maša Raičević, Katarina Bogićević, Jana Radunović, Dušan Obrenović (violine), Aleksandra Trifunović (kontrabas) i Olivera Perunović (klavir), Nataša Jovović (sopran) .

Pored učenika naše škole prijavilo se nekoliko učenika iz muzičke škole „Andre Navarra“ iz Podgorice kao i nekoliko učenika iz Makedonije.

Pored učenika srednje muzičke škole, na Internacionalnom kampu za kamernu muziku angažovani su profesionalci, orkestarski muzičari i nastavnici koji će obezbijediti potrebnu podršku učenicima i aktivno učestvovati u sviranju u kamernom orkestru koji će se za tu priliku formirati. Solističke dionice u različitim muzičkim formama povjerene su Zorani Latković, profesorici solo pjevanja u našoj školi, Nataši Jovović, učenici trećeg razreda solo pjevanja, Nadici Ristić, oboistkinji orkestra Makedonske opere i baleta i njenom učeniku Andreju Peterskom, Tomoko Sagavi, violinistkinji iz Japana. U ulozi solista biće takođe i instrumentalisti kojima muzika nije profesionalno opredeljenje. To su Ko Hayashi, na violini koji je profesionalni advokat u Japanu i Mihael Schnurr na flauti koji obavlja funkciju drugog sekretara u njemačkoj ambasadi u Podogorici.

Umjetnički vođa Internacionalnog kampa biće Elizabet Atl, dirigentica iz Beča (Austrija). Ona je nekoliko puta bila gost dirigent Crnogorskog simfonisjkog orkestra sa kojim je ostvarila zapažene koncerte.

Repertoar koji će učesnici Internacionalnog kampa za kamernu muziku uvježbavati ove godine sastoji se od poznatih djela Johana Sebastijana Baha (Svita h-moll), Antonia Vivaldija (Koncert za dvije violine i orkestar u d-molu i Koncert za dvije oboe i orkestar u C-duru), Bendžamina Britna (Jednostavna simfonija), kao i nekoliko arija i dueta iz vokalno-instrumentalnih djela Georga Fridriha Hendla, Đovani Batiste Pergolezija i Marie Antonie Valpurgis.

Završni koncerti kamernog orkestra Internacionalnog kampa za kamernu muziku biće održani u Zbirci pomorskog muzeja u Tivtu 16. avgusta i u KIC-u „Budo Tomović“ 17. avgusta. 2013.

Organizatori Internacionalnog kampa za kamernu muziku su KIC „Budo Tomović“, Njemačka ambasada u Podgorici u saradnji sa Umjetničkom školom za muziku i balet „Vasa Pavić“.