Danas ćemo podijeliti i nekoliko snimaka sa odsjeka Solo pjevanje

Na ovom i sljedeća dva snimka možete vidjeti dio online časova naših nastavnica i učenica.

Prvi snimak nam je pripremila nastavnica Marina Cuca Franović, koja na snimku učenici II razreda, Jovani Pavlović, daje instrukcije za što bolje izvođenje solo pjesme ”Non posso disperar”, kompozitora De Luca.

Bravo za Jovanu i nastavnicu Marinu koje su nam prenijele mali dio atmosfere sa časa. 

 

I drugi snimak  je pripremila nastavnica Solo pjevanja Marina Cuca Franović.

Na snimku možete vidjeti dio časa učenice III razreda, Lorene Janković, koja sa nastavnicom vježba solo pjesmu ”Me voglio fa’ ‘na casa”, G. Donizetti-ja.

Pogledajte i poslušajte Lorenu i nastavnicu Marinu.

 

Treći snimak je pripremila nastavnica Zorana Latković.

Na ovom snimku možete vidjeti i čuti ”rad na dijelu rečitativa Groficine arije iz opere “Le Nozze di Figaro”, W. A. Mozarta”, kako je video opisala nastavnica Zorana.

Bravo za našu maturantkinju Anja Radović i nastavnicu Zoranu!

 

Na ovom i sljedeća dva snimka, čućemo kompozicije na kojima rade naše učenice osnovne i srednje škole sa nastavnicom Ivanom Pekić.

Poslušajte Milicu Žižić, učenicu III razreda srednje škole, koja uz klavrisku pratnju izvodi dio arije Marije iz ”Convien artir”, G. Donizetti-ja.

Bravo za Milicu i nastavnicu Ivanu!

 

Na drugom snimku možete vidjeti i čuti učenicu I razreda srednje škole, Nedu Jović, kako izvodi kompoziciju ”Ja vas ljubil”, ruskog kompozitora Sheremetev-a.

Podsjećamo, Neda je učenica iz klase nastavnie Ivane Pekić.

Bravo za Nedu i nastavnicu Ivanu!

 

Za posljednji snimak za danas sa odsjeka Solo pjevanje ostavili smo snimak učenice iz I razreda trogodišnje osnovne muzičke škole.

Put od učenika osnovne muzičke škole pa do uspješnog umjetnika nije nimalo lak i jednostavan.
To je jedan od razloga zašto želimo da vas na ovaj način upoznamo sa našim talentovanim učenicima i odličnim nastavnicima/profesorima.
Jedni su tek zakoračili tim putem, dok su drugi na tom putu tokom gotovo cijelog života, jer je takav naš poziv umjetnika – vječito učenje.

Milica Rakočević  izvodi ”O cessate di piagarmi”, A. Scarlatti-ja. Klasa: Ivana Pekić.

Bravo!

#UčiDoma