Čas violončela sa Draganom Đorđevićem Suzukijem

U organizaciji KotorArta, Don Brankovih dana muzike i muzičke škole „Vida Matjan“, a u okviru „Treće kotorske koncertne sezone“, 10. marta održana je jednodnevna majstorska radionica za violončelo, koju je vodio Dragan Đorđević Suzuki, violončelista svjetskog glasa.

Na poziv organizatora, Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić“ učestvovala je u ovoj radionici. Učenik Sari Šaćiri, iz klase profesora Mladena Popovića, predstavljao je Školu interpretiranjem „Capriccia“ op.24, G. Goltermann-a i II stava Koncerta u a-molu, br. 1, C. Saint-Seans-a. Neposredan odnos i velika podrška, kako učeniku Škole, tako i profesoru Popoviću, od strane  jednog od najpoznatijih violončelista današnjice, obilježila je ovu radionicu, koja je bila od izuzetnog značaja za sticanje novih vještinja u interpertaciji i scenskom nastupu Šaćirija.

Dragan Đorđević Suzuki laureat je mnogobrojnih međunarodnih takmičenja. Svirao je u Londonskom simfonijskom orkestru, a kao solista nastupao je sa mnogim svjetskim orkestrima među kojima su: Bergische Symfoniker, Beogradskom filharmonijom, Kammer Philarmonie Amade, Simfonijskim orkestrom RTS-a, Plevenskom filharmonijom, Simofnijskim orkestrom jugoistočne Evrope. Usavršavao se kod najvećih muzičara današnjice: Miša Majski, Boris Pergamenčikov, Kolin Dejvis, Aleksandar Fedorčenko, Dejvid Takeno.