,,Za odličan pet”

I ove godine, Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za dodjelu nagrada učenicima i nastavnicima za postignuća tokom školske 2018/2019. godine. 

Početak ovogodišnje kampanje Fonda ,,Za odličan pet” obilježilo je obraćanje ministra dr Damira Šehovića u kojem je naveo da će biti dodijeljeno oko 500 nagrada, a budžet Fonda za kvalitet i talente biće oko pola miliona eura. Pored ministra dr Damira Šehovića, novinarima su se obratileiI prošlogodišnje dobitnice: nastavnica biologije Sanje Ognjanović u gimnaziji ,,Slobodan Škerović” i naše učenica Sofija Musić.

Odabir da učenica naše škole bude dio početka ovogodišnje kampanje ,,Za odličan pet” govori o zapaženoj uspješnosti naših učenika, a samim tim i naše škole.

Sofija Musić, učenica trećeg razreda srednje škole, koja pohađa obrazovni predmet Muzički izvođač-klavirista, rekla je: “Iz moje perspektive, formiranje Fonda je veoma dobar potez Ministarstva prosvjete. Ova nagrada mi mnogo znači, jer predstavlja priznanje za moj cjelokupni, dosadašnji rad, a takođe služi kao motivacija za dalje usavršavanje”.

Takođe, istakla je: “Meni lično je ova nagrada omogućila da učestvujem na međunarodnom muzičkom takmičenju ”Flame” u Parizu na kome sam osvojila II nagradu, kao i na takmičenju ”Sante Centurione” u Italiji na kome sam osvojila I premiju. Zato mi je drago što učenici umjetničkih škola dobijaju ovakve prilike kao i učenici svih ostalih škola. I ove godine planiram da konkurišem za dodjelu nagrade i nadam se rezultatu od prošle godine, koji će mi omogućiti da opet učestvujem na nekom prestižnom takmičenju.”

I ove godine, na čelu Komisije za selekciju biće akademik prof. dr Ljubiša Stanković, a Komisija će biti sastavljena od predstavnika Ministarstva prosvjete, Centra za stručno obrazovanje, Ispitnog centra, Zavoda za školstvo, Unije srednjoškolaca, škola, nevladinog sektora i Sindikata.