XLVI Muzički festival mladih Crne Gore

XLVI Muzički festival mladih Crne Gore ove godine održaće se u Podgorici od 23. do 25. aprila. Domaćin ovogodišnjeg festivala je Umjetnička škola za muziku i balet ,,Vasa Pavić”. Suorganizator festivala je Centar za stručno obrazovanje.

Festival će svečano biti otvoren 22. aprila u 19 sati koncertom pijanistkinje Ane Vujošević i njenim gostom pijanistom Enesom Tahirovićem. Koncert će biti održan u Koncertnoj sali Umjetničke škole za muziku i balet ,,Vasa Pavić”.

Tokom trodnevnog festivala, takmičiće se učenici 14 osnovnih i 5 srednjih škola u disciplinama: Klavir, Flauta, Klarinet, Saksofon, Oboa, Horna, truba i trombon, Solo pjevanje, Orkestar i Kamerni ansambli.

Najtalentovanije učenike osnovne škole, stručni žiri, kojeg čine profesori muzičkih škola i Muzičke akademije, nagradiće sa pet prvih mjesta u svakog kategoriji i učenike srednjih škola sa tri prva mjesta, takođe u svakoj kategoriji.

Najboljim učenicima festivala biće organizovani koncerti po Crnoj Gori.

Pokrovitelji festivala su: Ministarstvo prosvjete Crne Gore, Ministarstvo kulture Crne Gore, Glavni grad Podgorica, KIC,,Budo Tomović” i ,,Anin Medeni Kutak”.

Festival je otvorenog tipa, pa su svi ljubitelji klasične muzike dobrodošli.