U okviru jubilarnog X Harmonika Festa, Tivat (20. do 22. decembar) održan je koncert pod nazivom “Mlada scena crnogorskih akordeonista”. Koncert je održan u koncertnoj sali naše škole, čime je saradnja ovog međunarodnog festivala sa našom školom uspješno nastavljena.

Pored ostalih učesnika, na koncertu su nastupili naši najbolji učenici osnovne i srednje muzičke škole sa odsjeka Harmonika.

Vuk Jovanović, učenik VI razreda iz klase Save Vujačića, svirao je “Mećavu” od kompozitora Gavrilova.

Pavle Đurić, koji je do ove školske godine bio dio klase Tijane Ilić, a trenutno je u klasi Save Vujačića, sviroa je Tarantelu od Moškovskog. Pavle je učenik VIII razreda.

Iz klase Miroslava Ilića, nastupio je učenik IX razreda, Petar Balaban, koji se predstavio kompozicijom “Dječja svita” br.2, V. Semionova.

Srednjoškolac I razreda, Lazar Janjušević svirao je “Skice prirode”, II i IV stav, kompozitora A. Emalianova. Lazar pohađa predmet Harmonika u klasi Miroslava Ilića.

Još jedan srednjoškolac iz klase Miroslava Ilića, Vladimir Adžić, učenik II razreda, predstavio se izvedbom IV stava “Posthumne sonate”, D. Bobića.

Osim ovog koncerta, na X Harmonika Festu održala su se još dva koncerta. Pobjednik Svjetskog kupa, Svjetskog trofeja Radu Ratoi održao je cjelovečernji koncert, a upriličen je i koncert pod nazivom “Svjetski velikani koji su nastupali na Harmonika Festu.

Drugi segment Festivala bile su majstorske radionice sa renomiranim profesorima: Frederic Deschamps, Vojin Vasović i Miljan Bjeletić.

U okviru Festivala održala su se i tri značajna događaja: jubilej 40. godina Muzičke akademije, Univerzitet Crne Gore, zatim promocija najnoovijeg modela elektronske harmonike firme “Roland” i predstavljanje prijatelja Festivala.

Festival se održao online, a svi događji su se prenosili uživo putem facebook stranice Festivala.