Uspjeh učenika naše škole na klavirskom takmičenju u Tivtu

15-18.05.2016.

U Tivtu je od 15-18. maja održano prvo Međunarodno takmičenje mladih pijanista u disciplinama: solo klavir, klavirski duo četvororučno i korepeticija.

U disciplini solo klavir značejne uspjehe su postigli i učenici naše škole. U žiriju takmičenja bili su ugledni pijanisti i pedagozi sa Muzičkih akademija u Zagrebu, Ljubljani, Kijevu, Beogradu i sa Cetinja: Vladimir Babin, Vladimir Mlinarić, Ana Smekhoca, Dejan Sinadinović i Bojan Martinović.

Najmlađi takmičari iz naše škole bile su učenice Terzić Lena iz klase profesorice Anke Asanović i Ivanović Marija iz klase profesorice. Maje Mirković. Terzić Lena je u pretkategoriji A osvojila II nagradu a Ivanović Marija je isti plasman postigla u pretkategoriji B.

Prvu nagradu u kategoriji C potom je osvojila Lola Stanišić iz klase profesorice Anke Asanović.

Učenici srednje škole su takođe ostvarili zavidan uspjeh u E kategoriji: Iva Drekalović iz klase profesorice Ivone Malešić i Simo Šišević iz klase profesorice Anke Asanović osvojili su prve nagrade, dok su Aleksandar Božović i Matija Marković iz klase profesorice Lidije Skender, osvojili treće nagrade.

Učenici završnog razreda srednje muzičke škole svrstani u kategoriji F, takođe su reprezentativno predstavili svoju školu: Miljana Nikolić iz klase profesorice Dragice Perović i Ana Pavićević iz klase profesorice Nine Otašević osvojile su druge nagrade, dok je Andrija Jovović iz klase profesorice Lidije Skender nagrađen Specijalnom nagradom (100 poena).

Član žirija sa FMU u Beogradu Dejan Sinadinović ocijenio je da ovo regionalno takmičenje “najljepši način nove komunikacije među državama regiona, koji je i orijentisan na dijalog mladih kroz kulturu”. Profesor Sinadinović je istakao za Radio Tivat da je konkurencija na takmičenju je bila izuzetno visoka, a da su na članove žirija poseban utisak ostavili Anja Sekulić iz Budve i Andrija Jovović iz Podgorice koji je dosegao evropski nivo i svojim sviranjem postavio granicu na takmičenju.