Uspjeh učenika naše škole na audiciji za učešće na Muzičkom festivalu mladih Mediterana u Italiji

13-18.07.2017.


Učenici naše škole učestvovali su po treći put na Majstorskim kursevima iz muzike u Prizrenu koji su se održali od 13. do 18. jula 2017. godine u Prizrenu u okviru projektu „Muzika most među narodima“. Nosilac ovog projekta je organizacija IPSIA (Italija), Muzički Institut „Angelo Masini“ i Muzička škola „Lorenc Antoni“ koji  realizuju  u saradnji s  partnerskim školama iz Crne Gore, Srbije, Makedonije, Albanije, Kosova, Rumunije i Španije.

Na majstorskim kursevima iz muzike u Prizrenu našu školu su predstavljali: Ksenija Lukić (viola), Sari Šaćiri (violončelo), Lara Šćekić (flauta), Vasilije Vujadinović (klarinet), Nikola Ševaljević (harmonika), Sofija Musić (klavir) i Iva Drekalović (klavir).

Majstorski kursevi u Prizrenu imaju za cilj da se na kraju sedmodnevnog usavršavanja na audiciji odaberu mladi muzičari iz partnerskih škola koji će  učestvati na drugom po redu Muzičkom festivalu mladih Mediterana u Forliju (Italija) od 04. do 10. septembra 2017. godine.

Audiciju za učešće na ovom festivalu položilo je pet učenika naše škole: Ksenija Lukić (viola), Sari Šaćiri (violončelo), Nikola Ševaljević (harmonika), Sofija Musić i Iva Drekalović (klavir).  Iva Drekalović je položila audiciju za solistu u koncertu za klavir i orkestar Jozefa Hajdna (Hob XVIII:11).