Uspjeh učenika na takmičenju Akordeon Art u Sarajevu

Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacija za njegovanje akademske muzike Novi zvuk, po četvrti put organizovala je Internacionalnio festival harmonike Akordeon Art od 24. do 27. aprila 2013. godine.
Takmičenje je okupio preko 240 učesnika, izvođača, predavača, nastavnika i roditelja.Svoje predstavnike imale su Mađarska, Španija, Litvanija, Bosna i Hercegovina, Italija, Ukraina, Rusija, Crna Gora, Srbija, Makedonija i Hrvatska.
Iz Crne Gore na takmičenju su učestvovali Šćepan Stojanović i Milica Muhadinović, učenici trećeg razreda srednje muzičke škole “Vasa Pavić”, oboje  u klasi Irene Merdović. Oni su se takmičili u osmoj kategoriji i osvojili nagrade: Šćepan Stojanović osvojio je Prvu nagradu (93 poena) a Milica Muhadinović je osvojila drugu nagradu (85.75 poena).
Mlade izvođače ocjenjivao je međunarodni žiri u sastavu: Mihail Šarabin (Rusija), Diana Stančeva (Makedonija), Daniela Rakić (Bosna i Hercegovina), Damir Jovanić (Srbija) i Grejson Mensfild (Novi Zeland).