Uspjeh učenika na majstorskim kursevima u Prizrenu

12-16. 07. 2015.

Na nedavno završenim majstorskim kursevima, koji su održani od 12. do 16. jula u Prizrenu, u organizaciji IPSIA iz Italije, a u partnerstvu sa NVO Anadrini i opštinom Mamusha, dva učenika Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić”- Danilo Bujišić (violina) i Andrija Jovović (klavir) odabrani su na završnoj audiciji među šest najboljih da učestvuju na majstorskim kursevima u Italiji (Santa Sofija) krajem avgusta.

Na poziv kancelarije EU na Kosovu, koja vodi ovaj projekat, Umjetnička škola za muziku i balet “Vasa Pavić” se odazvala i učestvovala sa sedam učenika: Anika Pavićević (flauta), Marin Jabučanin (saksofon), Veliša Seferović (klarinet), Miljan Lakićević (harmonika), Vedad Vesnić i Andrija Jovović (klavir).

Zajedno sa učenicima partnerskih škola iz regiona Balkana (Srbija, Kosovo, Albanija, i Makedonija), ukupno oko pedeset polaznika, naši učenici su unapređivali svoje vještine i proširivali znanja kod nastavničkog tima Muzičkog Instituta “Angelo Masini” iz Italije, koga su činili: Yuri Cicaresse (flauta), Stefano Bertozzi (klarinet), Valerio Barbieri (saksofon), Igor Buscherini (violina), Bardh Jakova (harmonika), Elena Indellicati i Pierligi di Tella (klavir).

Učenici muzičke škole “Vasa Pavić” ostavili su odličan utisak kod njihovih italijanskih mentora, što potvrđuje da je čak njih petoro ušlo u uži izbor od ukupno dvanaest učenika za završnu audiciju. Na pomenutoj audiciji odabrano je šest najboljih, među kojima i naši učenici Danilo Bujušić, violina, i Andrija Jovović, klavir. Time su stekli mogućnost da se dalje usavršavajuna majstorskim kursevima u Italiji.