Uspjeh učenica solo pjevanja na takmičenju „Nikola Cvejić“ u Rumi

24. i 25. 11.2017.

Na jubilarnom 20. po redu takmičenju solo pjevača „Nikola Cvejić“ koje se održalo 24. i 25. novembra 2017.godine u Rumi, učestvovale su učenice srednje muzičke škole: Anja Radović, Slađana Raičević, Maša Vujadinović i Ena Topčibašić i ostvarile zapažen plasman. Anja Radović, učenica drugog razreda u klasi Zorane Latković,  osvojila je II nagradu u prvoj kategoriji. Slađana Raičević, učenica četvrtog razreda u klasi Marine Cuca Franović, osvojila je I/3 nagradu u drugoj kategoriji a Maša Vujadinović, učenica trežeg razreda u klasi Ivane Pekic, osvojila je I/4 nagradu. Ena Topčibašić, učenica IV razreda u klasi Zorane Latković, osvojila je II/2 nagradu u istoj kategoriji.

Međunarodno takmičenje solo pjevača “Nikola Cvejić” organizuje Udruženje “Nikola i Marica Cvejić” u saradnji sa Osnovnom muzičkom školom “Teodor Toša Andrejević” i Osnovnom školom “Dušan Jerković” iz Rume. Ova tradicionalna manifestacija nosi veliki kulturno-umjetnički značaj regionalnog karaktera, a organizuje se pod pokroviteljstvom Opštine Ruma i Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje. 

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovali su solo pjevači iz: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore (SMŠ “Vasa Pavic”). Počasni predsjednik Odbora i takmičenja je bila primadona Radmila Bakočević dok je za selektora takmičenja izabran mr Nikola Kitanovski, operski pjevač, redovni profesor i šef Katedre za solo pjevanje na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu. Stručni žiri su činili: mr Nikola Kitanovski, mr Violeta Pančetović-Radaković, vanredni profesor i šef Vijeća odsjeka Fakulteta muzičke umjetnosti u Beogradu, Georgi Minov, dirigent i univerzitetski profesor u penziji, mr Oliver Njego, operski pjevač i vanredni profesor FILUM u Kragujevcu i mr Valentina Taškova, profesor pjevanja u Muzičkoj školi “Mokranjac” u Beogradu.