Uspjeh Tamare Bakoč na takmičenju solo pjevača „Petar Konjović” u Beogradu

Na nedavno zavšenom takmičenju “Petar Konjović” u Beogradu, Tamara Bakoč, učenica trećeg razreda na odsjeku za solo pjevanje u klasi profesorice Ivane Pekić, osvojila je treću nagradu. Ovo je njena četvrta nagrada koju je osvojila u ovoj školskoj godini, poslije takmičenja u Aranđelovcu (“Petar Ilić”), Herceg Novom (“Bruna Špiler”)  i Beogradu (“Lazar Jovanović”) gdje je osvojila Prve nagrade. Uspjeh na takmičenju “Petar Konjović” je utoliko značajniji jer je nastupila u  prvoj kategoriji  u konkurenciji starijih takmičara.

Međunarodno takmičenje mladih muzičara  “Petar Konjović”  predstavlja značajnu regionalnu manifestaciju koja se održava već 17 godina. Kao i ostala, tako i ovo takmičenje omogućava mladim talentovanim muzičarima iz različitih zemalja svijeta da se kroz muziku upoznaju i uporede sa svojim vršnjacima prema kriterijumima međunarodnog žirija.  Ove godine takmičare su ocjenjivali ugledni profesori i scenski umjetnici: Jasmina Jasna Šajnović (Srbija), Komarova Ljudmila Nikolaevna (Rusija), Srboslav Dinić (Švajcarska), Oliver Njego (Srbija), Marina Trajković (Srbija).

Nagrada Tamari Bakoč je potvrda njenog talenta, profesionalnog razvoja i priznanje nastavnici koja je podučava.

Svojim predanim radom i brzim napredovanjem iz čega je proizašao njen izvanredan plasman na takmičenjima na kojima je učestvovala,  Tamara se pridružila grupi naših uspješnih učenika čiji je potencijal prepoznat i van granica Crne Gore. U prilog tome govori i podatak da je  Tamara Bakoč delegirana od strane Bečke Filharmonije i Svjetske  fondacije za mlade muzičke  talente da  ovog  avgusta  nastupi  u okviru jednog  od najvećih Svjetskih   muzičkih festivala  u  Salzburgu  upravo u pratnji članova Bečke filharmonije. Sigurni smo da će joj ukazana čast i prilika predstavljati dragocjeno iskustvo.

Tamarin nastup sa takmičenja se može vidjeti na sledećim ovdje:

http://www.youtube.com/watch?v=P0U7_kGmEMc

http://www.youtube.com/watch?v=w07lEfosJ-0

http://www.youtube.com/watch?v=36HdlsfYTus&feature=youtu.be