Učenici naše škole održali su dva koncerta u italijanskom gradu Chieti

Učenici naše škole održali su dva koncerta u italijanskom gradu Chieti.
Sa ponosom predstavljamo koncerte na kojima su učestvovali učenici naše škole – Nađa Grdinić (gitara), Natalija Korać (klavir), Petar Balaban (harmonika) i Petar Vujić (klavir) u gradu Chieti u Italiji.
Na poziv gospodina Giuliana Mazzoccantea, renomiranog italijanskog pijaniste, profesora i umjetničkog direktora Music & Art International Academy, naši učenici su se predstavili na dva koncerta, održana 3. juna.
U prijepodnevnim časovima, koncert je održan za učenike srednje škole Antonelli di Chieti, uz divnu dobrodošlicu direktorice Marie Assunte Michelangeli. Drugi koncert je održan pred mnogobrojnom publikom u prekrasnom Muzeju umjetnosti “Costantino Barbella”. Maestro Mazzoccante je publici predstavio naše učenike i školu, te im je zajedno sa direktorkom Asocijacije FIDAPA BPW Italija uručio prigodan poklon kao podršku u njihovom budućem radu.
Izuzetno nam je zadovoljstvo što su naši učenici i učenice imali priliku da borave u Italiji i predstave svoj rad i školu. Ovi nastupi nisu samo prilika da pokažu svoj talenat, već i da steknu dragocjeno iskustvo, razvijaju umjetničke vještine i upoznaju se sa međunarodnim kulturnim okruženjem.
Iskustva poput ovog doprinose njihovom ličnom i profesionalnom razvoju, otvarajući vrata budućim međunarodnim saradnjama i uspjesima.
 Na ovim koncertima, naši učenici ne samo da unapređuju svoje umjetničke vještine, već i postaju ambasadori naše kulture i škole na međunarodnoj sceni.